St185 turbo boost gauge stuck - no vacuum TPS

From Tune Ups to Oil Changes, maintenance related

Moderator: toayoztan

St185 turbo boost gauge stuck - no vacuum TPS

Postby GT4ZBoy » Tue Jul 21, 2015 10:22 pm

Hi all,

My all trac just got an overhaul and he cam seals, timing belt, all hoses, replaced rack and pinion, new clutch etc.

Everything works fine so far except for the turbo gauge. It's stuck under 0 and won't move under boast. The turbo seems to boost fine but the gauge doesn't move at all. Is there a sensor t piece loose or broken?

Thanks
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
Last edited by GT4ZBoy on Wed Jul 22, 2015 11:17 am, edited 1 time in total.
GT4ZBoy
Club Member
 
Posts: 42
Joined: Fri Jan 06, 2012 11:29 pm

Re: St185 turbo gauge not spooling after repairs

Postby underscore » Tue Jul 21, 2015 11:15 pm

I'd be looking at the pressure sensor, its plumbing and its wiring. Does it show vacuum at all or just sit at 0?
★ 1991 GTFour RC ~ "Rebel Scum" ★
It's for sale! http://www.alltrac.net/phpBB2/viewtopic.php?f=64&t=52181
Build thread http://www.alltrac.net/phpBB2/viewtopic.php?f=44&t=44216
underscore
GTFour God
 
Posts: 3809
Images: 0
Joined: Mon Apr 09, 2007 11:29 pm
Location: Kelowna, BC

Re: St185 turbo gauge not spooling after repairs

Postby GT4ZBoy » Tue Jul 21, 2015 11:39 pm

Doesn't show any vacuum at all. Once the car is started the needle moved a few notches up but not receiving any vac under boost :/

See attached pic
Attachments
image.jpg
GT4ZBoy
Club Member
 
Posts: 42
Joined: Fri Jan 06, 2012 11:29 pm

Re: St185 turbo boost gauge stuck - no vacuum TPS

Postby GT4ZBoy » Wed Jul 22, 2015 11:18 am

Found this thread and will check the car at the shop tomorrow:

http://www.gtfours.co.uk/what/tps/tps.htm

I'll check the turbo pressure sensor...
GT4ZBoy
Club Member
 
Posts: 42
Joined: Fri Jan 06, 2012 11:29 pm


Return to General Maintenance and Repair

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests