Page 1 of 2

1/4 mile newb (times inside)

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 4:46 am
by 88st165
First time running the 1/4 today at a test and tune. I like to turn but I was curious on what I would run lol.

This was my very very first pass ever in my life on the 1/4 mile:
60ft - 1.7453
330ft - 5.5389
1/8 ET- 8.5748
1/8 MPH - 82.31
1000' ET - 11.2009
1/4 ET - 13.3889
1/4 MPH - 104.20



Video:
Image

Mods:
-stock 1st gen engine
-"Twin entry swap"
-CT27 (16psi)
-3" Aussie D/P
-3" APEngineering midpipe (open exhaust past m/p)
-upgraded heat exchanger
-stock st165 WTA intercooler core
-stock 165 intercooler pump
-stock fuel and ignition system
-stock ecu
-400cc nozzle injecting denatured alcohol activating @ 10psi
-ASI alum radiator
-mr2 bpv
-straight intake
-egr delete
-Spec stg 3 cltuch and spec l/w flywheel


I suppose those are all the relevant mods. All my other mods are suspension related.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 5:18 am
by WarTowels
Nice. Beat me, with similar mods.

-Towels

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 5:37 am
by alltracshoak
looking good.that injection helps alot huh.ill be kind of happy with my trac running 13s with a ct series turbo

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 5:41 am
by vip09
Not too bad! That's the same time I ran with my TD06 at 12psi, stock fuel system. You trapped a couple MPH faster though.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 5:50 am
by d1alltrac
impressive time for so few mods.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 11:26 am
by Mafix
yes that is a very good time for the mods listed. i see no room to complain.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 1:30 pm
by klue
400cc might be to much, check your plugs after a run and see if the plugs are all black.

you might be cooling the combusion chamber more than you need to from an over rich mix, thats a nice number though good stuff man.


you could try playing with the mix aswell

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 1:43 pm
by bloodMoney
I thought that you were running that 57 trim... What happened to that one?

~bloodMoney

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 1:48 pm
by 88st165
Thanks guys. I was also suprised with my time. I thought I would run 14-15 sec pass. But I have to admit I got lucky that pass. I launched it absolutely as perfect as I would have been even able to do it. All my other runs were garbage b/c I botched the launch. I was able to pull off a 13.46 when I got the launch down again.

Image


Out of all the runs my MPH never increased above 104.xx. My topend doesnt feel as strong as the midrange, I suspect its the ct27. Next time I go to the track It'll be with the turbo kit I made with a garrett 57trim.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 2:35 pm
by Mafix
you are running a very heavy car.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 2:54 pm
by 88st165
Haha yea I suppose

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 2:59 pm
by Wicked Toys
Nice runs

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 3:01 pm
by 88st165
klue wrote:400cc might be to much, check your plugs after a run and see if the plugs are all black.

you might be cooling the combusion chamber more than you need to from an over rich mix, thats a nice number though good stuff man.


you could try playing with the mix aswell


Good Idea on checking the plugs. My afr's were in the 11's at that boost level so I figured I rather be rich than lean. I did some pulls on the way to the track at 19psi! and the afr's were 12.5 wot so I turned the boost back down haha. Even on a cold night w/o the alc injection activated the car doesnt respond as well to boost when it is activated. Im pretty sure the stock 165 intercooler core is just too small for anything above stock power. I heatsoaks extremely fast. Im going front mount in the very near future. Ill post pics of the plugs when I get a chance to pull them out.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 3:03 pm
by 88st165
bloodMoney wrote:I thought that you were running that 57 trim... What happened to that one?

~bloodMoney


Smokes like a sob b/c doug gave me a blown turbo. Im not complaining though, Im going to get it rebuilt and installed prob over the winter. It pulled way harder with that turbo kit we made even with the bad seals.

PostPosted: Mon Jul 20, 2009 3:25 pm
by 88st165
Wicked Toys wrote:Nice runs


Thanks. There was a guy there with a sti that couldnt launch for shiz but always managed 11.7 or higher. He bought it like that though :shoots: