FMIC Problems

Q&A regarding engines, turbos, and intercoolers and power upgrades

Postby etantshi » Tue Feb 13, 2007 7:14 am

alltracst185 wrote:ya so i finaly got the bov installed and it still has a very slight shutter,enough to drive me crazy :twisted:

i've put my air flow sensor mounted straight again.
and installed a hks ssq bov.

do u think i should try to adjust the bov? :shrug:
has anyone figured out the cure for the shutter?and if so on what year all trac?


You can't adjust the hks ssqv in the sense of making it more sensitive to open under an off throttle condition.

The only adjustment you can make is to adjust the screw to hold the bov closed if vac is strong enough to keep the bov open at idle.
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
-----
André B.
1991 ST185 (down but not out)
1990 ST185 (lost, but not forgotten)
1996 RZN140 (the daily)
2004 Yamaha R6 (needs a battery)
etantshi
GTFour God
 
Posts: 5749
Joined: Fri Sep 03, 2004 1:05 am
Location: Augusta

Postby alltracst185 » Tue Feb 13, 2007 5:04 pm

so what can i try to get rid of the shutter.do u think i have a boost leak somewhere?how can i test for that?
st185- HKS exhaust, Aussie mid pipe and custom 3" down pipe, Tial 50mm BOV, HKS 272 cams, HKS adj cam gears, custom FMIC, HKS GT3040, Tial 38mm wastegate, AEM ems, fully built bottom end, RC 1200cc injectors, at 25 lbs and almost complete :D
User avatar
alltracst185
Established Member
 
Posts: 2994
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:27 pm
Location: Fitchburg, MA

Postby alltracst185 » Sun Apr 08, 2007 8:39 pm

did anyone find out how to completely get rid of the shutter from the bay area front mount kit when your off the throttle?
st185- HKS exhaust, Aussie mid pipe and custom 3" down pipe, Tial 50mm BOV, HKS 272 cams, HKS adj cam gears, custom FMIC, HKS GT3040, Tial 38mm wastegate, AEM ems, fully built bottom end, RC 1200cc injectors, at 25 lbs and almost complete :D
User avatar
alltracst185
Established Member
 
Posts: 2994
Joined: Sun Jan 14, 2007 8:27 pm
Location: Fitchburg, MA

Re: FMIC Problems

Postby loudstealthGT-Four » Fri Apr 25, 2014 8:09 am

I've had the same shutter since I put my FMIC in (3 years ago), have tried a few things. But its still there, have just learned to deal with it :shrug:
User avatar
loudstealthGT-Four
Club Member
 
Posts: 165
Joined: Tue May 03, 2011 8:21 am
Location: New Zealand

1991 Toyota Celica

Re: FMIC Problems

Postby Mafix » Mon Apr 28, 2014 7:13 pm

I fixed mine. haltech ps1000.
Mafix
Gold Member
 
Posts: 5877
Joined: Tue Aug 10, 2004 10:56 pm

Previous

Return to Performance and Power

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron