no start with afm plugged in

Talk EMS and Computer related performance

no start with afm plugged in

Postby Landon » Sat May 02, 2009 5:50 am

hey guys, so came to find that the afm was causing my car not to start. it starts when its unplugged just runs really rough. when its running i plug in the afm, bam car dies. so i am not sure if the afm is bad or what. some help would be awesome. all i did when putting in the new intake was paint it and cleaned it with throttle body cleaner. so yeah, dunno if that was bad, but let me know before i have to buy a new one.
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon

Postby klue » Sat May 02, 2009 2:57 pm

your AFM is damaged, so its putting out a bad signal(most likely)

check your codes,
facebook.com/xiiimotorsports
#xiiimotorsports ON instagram
User avatar
klue
GTFour God
 
Posts: 3893
Joined: Thu Nov 04, 2004 9:47 pm
Location: Greater Toronto Area

Postby Landon » Sun May 03, 2009 7:45 pm

how do i check my codes? jumping e1 and te1 don't give me anything, even just steady blinking. so i dunno. do i need a new afm? and what ones interchangable? like that i can put on to see if thats the problem?
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon

Postby Landon » Sun May 03, 2009 9:01 pm

alright guys, i got 24 and 31 on the codes. so like expected, AFM and air temp. anyways, not sure where to go with this though?
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon

Postby McKenzieJr18 » Mon May 04, 2009 12:14 am

Landon wrote:alright guys, i got 24 and 31 on the codes. so like expected, AFM and air temp. anyways, not sure where to go with this though?


get a new afm
92 alltrac 3rd gen 3s
McKenzieJr18
Club Member
 
Posts: 258
Joined: Wed Mar 25, 2009 10:49 pm

Postby Landon » Mon May 04, 2009 4:42 am

where would you all recommend getting a new, or working afm from?
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon

Postby cmonteiro1 » Mon May 04, 2009 1:38 pm

Put a post in the WTB thread. These are floating around. I already sold mine though. Sorry.
1991 ST185
Mods:
Aussie DP, 3in Exhaust, Wideband A/F, BayArea FMIC, HKS SSQ Blow Off Valve, Forge Waste Gate Actuator, AEM ECU, SARD 800 , Walbro Pump, ATS Fuel Rail Mod, ATS Fuel Pres. Reg. Mod., 60 trim upgraded ct26.
cmonteiro1
Club Member
 
Posts: 404
Joined: Thu Jan 05, 2006 1:54 am
Location: Phoenix, AZ

Postby Landon » Tue May 05, 2009 8:45 pm

oh man, i've been so excited i haven't been on here much. found out that when i pulled my adapter part of the afm off just a little bit at the beggining of my project that i torn off the three contact points inside it. why would toyota make something that comes off with two screws so easily then it breaks the whole thing? its retarded. cause its like they use it to sell parts. lol. anyways, found a guy who had one off a four runner that worked! i'm so excited cause she started right up and has been running strong. did you all know that those where compatible with our cars? kinda convinient to know.
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon

Postby klue » Wed May 06, 2009 4:07 pm

they made it that way because your not supposed to touch it.
only i have that power
muhahahha
facebook.com/xiiimotorsports
#xiiimotorsports ON instagram
User avatar
klue
GTFour God
 
Posts: 3893
Joined: Thu Nov 04, 2004 9:47 pm
Location: Greater Toronto Area

Postby Landon » Wed May 06, 2009 11:08 pm

and why are you so special? haha. anyways, it actually looks like a pretty easy fix. so i might fix it just for kicks.
White 1995 BMW M3
Black '90 st185 Sold :(
User avatar
Landon
Established Member
 
Posts: 1092
Joined: Tue Nov 11, 2008 12:05 am
Location: Joseph, Oregon


Return to EFI Corner

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest