How the hell do you remove code 54 on a st165

Talk EMS and Computer related performance

How the hell do you remove code 54 on a st165

Postby bccentaur3 » Sat Nov 14, 2009 3:03 am

I grounded the win pin to Chassis and still get the code. Is there a certain way you are supposed to do this?
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
bccentaur3
Club Member
 
Posts: 353
Joined: Thu Jan 31, 2008 3:34 am
Location: Osseo, MN

Postby Mafix » Sat Nov 14, 2009 5:36 pm

you did something wrong. make sure it is grounded. reset the ECu by pulling the fuse.
Mafix
Gold Member
 
Posts: 5877
Joined: Tue Aug 10, 2004 10:56 pm

Postby saphtrac » Sat Nov 14, 2009 9:59 pm

Were do most ground the wire to. Are we suppose to ground the wire going the other way.
Image
saphtrac
Club Member
 
Posts: 170
Joined: Fri Aug 28, 2009 3:35 am
Location: Beaverton OR

Postby bccentaur3 » Sun Nov 15, 2009 7:14 am

how did I do something wrong? Can I ground it to the wire that goes to ecu as ground?

When I swapped dashes from an 89 gt, I didn't use the dash harness for the alltrac instead using the one from the gt. I threw away the intercooler ecu because I obviously no longer have a plug going to the intercooler ecu anyway, because of the dash swap.

So I decided I could take that wire going to the ecu, light green/black wire to ground on chassis. I also have pulled the efi ecu with no luck still.
bccentaur3
Club Member
 
Posts: 353
Joined: Thu Jan 31, 2008 3:34 am
Location: Osseo, MN

Postby Mafix » Mon Nov 16, 2009 1:53 pm

you 100 sure it's the WIN wire?
Mafix
Gold Member
 
Posts: 5877
Joined: Tue Aug 10, 2004 10:56 pm

Postby bccentaur3 » Tue Nov 17, 2009 2:08 am

well on the st165 ecu pin out the WIN wire is light green/black. Plus the wire is in the corner of the bigger plug. So yes I'm sure its the WIN wire. Unless the wire is completely some other color.
bccentaur3
Club Member
 
Posts: 353
Joined: Thu Jan 31, 2008 3:34 am
Location: Osseo, MN

Postby saphtrac » Thu Nov 19, 2009 10:07 pm

You don't cut wire. Just ground it. Or just cut it invhalf. Strip back both ends. Twist togerher but connect one end and add a wire to the other end of the butt connector. Ground it to chassis
Image
saphtrac
Club Member
 
Posts: 170
Joined: Fri Aug 28, 2009 3:35 am
Location: Beaverton OR

Postby bccentaur3 » Thu Nov 19, 2009 10:19 pm

hmm, soo just strip the WIN wire and add another wire from ground to it? How come like NO one brought this up. I've searched and everyone says just ground it. But never went into detail on how to ground it.
bccentaur3
Club Member
 
Posts: 353
Joined: Thu Jan 31, 2008 3:34 am
Location: Osseo, MN

Postby saphtrac » Fri Nov 20, 2009 8:10 pm

I did trial and error. I grounded one side, No Dice. Ground other side, No dice. Grounded both together. Yahtzee
Image
saphtrac
Club Member
 
Posts: 170
Joined: Fri Aug 28, 2009 3:35 am
Location: Beaverton OR

Postby bccentaur3 » Sat Nov 21, 2009 12:45 am

Yeah I went ahead and fixed it. Now both codes 51 and 54 are gone. Yippy!!! Got to drive the car for the first time. Feels good.
bccentaur3
Club Member
 
Posts: 353
Joined: Thu Jan 31, 2008 3:34 am
Location: Osseo, MN


Return to EFI Corner

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests