1/4 mile newb (times inside)

Road race, Auto X, or the Drag Strip

1/4 mile newb (times inside)

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 4:46 am

First time running the 1/4 today at a test and tune. I like to turn but I was curious on what I would run lol.

This was my very very first pass ever in my life on the 1/4 mile:
60ft - 1.7453
330ft - 5.5389
1/8 ET- 8.5748
1/8 MPH - 82.31
1000' ET - 11.2009
1/4 ET - 13.3889
1/4 MPH - 104.20



Video:
Image

Mods:
-stock 1st gen engine
-"Twin entry swap"
-CT27 (16psi)
-3" Aussie D/P
-3" APEngineering midpipe (open exhaust past m/p)
-upgraded heat exchanger
-stock st165 WTA intercooler core
-stock 165 intercooler pump
-stock fuel and ignition system
-stock ecu
-400cc nozzle injecting denatured alcohol activating @ 10psi
-ASI alum radiator
-mr2 bpv
-straight intake
-egr delete
-Spec stg 3 cltuch and spec l/w flywheel


I suppose those are all the relevant mods. All my other mods are suspension related.
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
Last edited by 88st165 on Mon Jul 20, 2009 3:23 pm, edited 2 times in total.
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Postby WarTowels » Mon Jul 20, 2009 5:18 am

Nice. Beat me, with similar mods.

-Towels
2003 S2000
1985 300TD
User avatar
WarTowels
Gold GTfour God
 
Posts: 6443
Joined: Tue Aug 17, 2004 4:30 am
Location: I live in a garage.

Postby alltracshoak » Mon Jul 20, 2009 5:37 am

looking good.that injection helps alot huh.ill be kind of happy with my trac running 13s with a ct series turbo
current:
90 st185
GT4 AWD
Image
rip: 92 st185 @ 178k :(
User avatar
alltracshoak
Gold Member
 
Posts: 2638
Joined: Mon Oct 10, 2005 10:13 pm
Location: centralcal CA

Postby vip09 » Mon Jul 20, 2009 5:41 am

Not too bad! That's the same time I ran with my TD06 at 12psi, stock fuel system. You trapped a couple MPH faster though.
Best GT-S STOCK times: 1/4: 14.788 @ 94.98mph 1/8: 9.640 @ 75.87mph
Best Alltrac times: 1/4: 12.2 @ 115mph 1/8th: 7.9 @ 91mph
Image
vip09
Established Member
 
Posts: 1058
Joined: Sat Dec 31, 2005 5:53 pm
Location: Mobile, AL

Postby d1alltrac » Mon Jul 20, 2009 5:50 am

impressive time for so few mods.
Patrick R.

88 ST165 x2
92 MR2 turbo
02 330i
User avatar
d1alltrac
Established Member
 
Posts: 2443
Joined: Wed Sep 29, 2004 6:45 pm
Location: DFW, TX

Postby Mafix » Mon Jul 20, 2009 11:26 am

yes that is a very good time for the mods listed. i see no room to complain.
Mafix
Gold Member
 
Posts: 5877
Joined: Tue Aug 10, 2004 10:56 pm

Postby klue » Mon Jul 20, 2009 1:30 pm

400cc might be to much, check your plugs after a run and see if the plugs are all black.

you might be cooling the combusion chamber more than you need to from an over rich mix, thats a nice number though good stuff man.


you could try playing with the mix aswell
facebook.com/xiiimotorsports
#xiiimotorsports ON instagram
User avatar
klue
GTFour God
 
Posts: 3893
Joined: Thu Nov 04, 2004 9:47 pm
Location: Greater Toronto Area

Postby bloodMoney » Mon Jul 20, 2009 1:43 pm

I thought that you were running that 57 trim... What happened to that one?

~bloodMoney
88 ST165 'Patty'
90 ST185 'Ellie'
'96 GT "Abby" ~ RIP 11/17/2013
'96 GT 'vert "Lily" ~ RIP 08/22/2015
'04 LS430 "Alice"
'98 GS400
User avatar
bloodMoney
Gold Member
 
Posts: 1185
Joined: Tue Jan 25, 2005 8:30 am
Location: Chicagoland

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 1:48 pm

Thanks guys. I was also suprised with my time. I thought I would run 14-15 sec pass. But I have to admit I got lucky that pass. I launched it absolutely as perfect as I would have been even able to do it. All my other runs were garbage b/c I botched the launch. I was able to pull off a 13.46 when I got the launch down again.

Image


Out of all the runs my MPH never increased above 104.xx. My topend doesnt feel as strong as the midrange, I suspect its the ct27. Next time I go to the track It'll be with the turbo kit I made with a garrett 57trim.
Last edited by 88st165 on Mon Jul 20, 2009 3:24 pm, edited 2 times in total.
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Postby Mafix » Mon Jul 20, 2009 2:35 pm

you are running a very heavy car.
Mafix
Gold Member
 
Posts: 5877
Joined: Tue Aug 10, 2004 10:56 pm

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 2:54 pm

Haha yea I suppose
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Postby Wicked Toys » Mon Jul 20, 2009 2:59 pm

Nice runs
Image
User avatar
Wicked Toys
Club Member
 
Posts: 857
Joined: Wed Sep 15, 2004 11:54 am
Location: Rosedale, MD

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 3:01 pm

klue wrote:400cc might be to much, check your plugs after a run and see if the plugs are all black.

you might be cooling the combusion chamber more than you need to from an over rich mix, thats a nice number though good stuff man.


you could try playing with the mix aswell


Good Idea on checking the plugs. My afr's were in the 11's at that boost level so I figured I rather be rich than lean. I did some pulls on the way to the track at 19psi! and the afr's were 12.5 wot so I turned the boost back down haha. Even on a cold night w/o the alc injection activated the car doesnt respond as well to boost when it is activated. Im pretty sure the stock 165 intercooler core is just too small for anything above stock power. I heatsoaks extremely fast. Im going front mount in the very near future. Ill post pics of the plugs when I get a chance to pull them out.
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 3:03 pm

bloodMoney wrote:I thought that you were running that 57 trim... What happened to that one?

~bloodMoney


Smokes like a sob b/c doug gave me a blown turbo. Im not complaining though, Im going to get it rebuilt and installed prob over the winter. It pulled way harder with that turbo kit we made even with the bad seals.
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Postby 88st165 » Mon Jul 20, 2009 3:25 pm

Wicked Toys wrote:Nice runs


Thanks. There was a guy there with a sti that couldnt launch for shiz but always managed 11.7 or higher. He bought it like that though :shoots:
Red st165 - Garage Queen turned wannabe track rat
White st165 - slapping back together and hoping for the best
Black st165 - gone
2011 FA5 - Family Truckster
User avatar
88st165
Established Member
 
Posts: 2362
Images: 2
Joined: Sat May 14, 2005 4:09 pm
Location: Chicago, IL

Next

Return to Racing Chat

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests