Lag under accel at 5500 RPMs?

From Tune Ups to Oil Changes, maintenance related

Moderator: toayoztan

Lag under accel at 5500 RPMs?

Postby Plex » Thu Aug 26, 2004 11:01 pm

car lags like a bitch like when in 2nd gear something and I'm accelerating (hard hehehehe) at like 5500 rpms... then picks back up and lags again at like 6K... then I shift and do it again and its fine in 3rd.. and 4th, etc etc


it only does it SOMETIMES in 2nd tho.. like once in 10 tries... anyone have an explanation?
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
..:.Red 1988 ST165 All-Trac Turbo.:..
Plex
Club Member
 
Posts: 225
Joined: Mon Aug 23, 2004 1:09 am
Location: Portland, OR

Postby OlyST185 » Fri Aug 27, 2004 10:07 am

seems that your timing is way to much advanced and the ecu cannot retard it more than it is currently retarding.
we had the same problem with the supra, needless to say that the car was really more efficient under acceleration. it was really a bitch from 5000rpm to 6500rpm
-Oly (Montreal)
3SGTE'S POWER, 4WD SUPREMACY
[img]http://olyst185.multimania.com/turbo4wd.jpg[/img]
-ST185 1990 Black. RC/CS Conv.
User avatar
OlyST185
Established Member
 
Posts: 1210
Joined: Sun Aug 08, 2004 4:32 pm
Location: Montreal, Quebec,Canada

Postby Plex » Sat Aug 28, 2004 2:19 am

hmm... would this also be the reason for smelling fuel after I punch it? like.. it running very rich right now... about 175 miles per TANK of Premium gas is what i get.. Honestly its not like I 'race around' in the car that much i just noticed it when i test drove the car... I might push it like once a day. maybe.
..:.Red 1988 ST165 All-Trac Turbo.:..
Plex
Club Member
 
Posts: 225
Joined: Mon Aug 23, 2004 1:09 am
Location: Portland, OR


Return to General Maintenance and Repair

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron