Apexi EL mechanical boost gauge (black face)

Q&A regarding engines, turbos, and intercoolers and power upgrades

Apexi EL mechanical boost gauge (black face)

Postby four twenty » Tue Jan 11, 2005 6:51 am

Has anyone installed this gauge on their GT Four?

I was going to buy my friend's when he trades his Eclipse GSX in for a new car. However, on the way back from the LA Auto Show, the EL backlight on his gauge mysteriously went out and is still not illuminating. We haven't had time to take a serious look at it but I'm interested to know if this is a wiring problem or a problem with the gauge itself. He had the gauge installed 2 1/2 years ago and has never had any problems until last night.

I also noticed that prior to going out, the gauge was always illuminated (even with the headlights off). Is that the way it's supposed to be?

Sorry for all the questions but I'm interested in this gauge.
Members don't see the above ad. Register now - it's free!
Brent
1989 ST165
Hermosa Beach, CA
four twenty
Club Member
 
Posts: 84
Joined: Tue Aug 10, 2004 9:37 pm
Location: Hermosa Beach

Postby Fat Trac » Tue Jan 11, 2005 8:12 am

well the first step would be to check and see if the wire is still connected.
Fat Trac
Club Member
 
Posts: 407
Joined: Tue Aug 10, 2004 9:16 am

Postby 92 All-Trac » Mon Jan 17, 2005 12:02 am

eggbeater59 wrote:well the first step would be to check and see if the wire is still connected.


I agree. Sounds obvious, but either your power or ground is not working. Start by tracing the wire.
Josh
1992 ST185
User avatar
92 All-Trac
Club Member
 
Posts: 485
Joined: Sun Aug 08, 2004 10:21 pm
Location: Bend, Oregon

Postby SuperWhite92 » Mon Jan 17, 2005 1:41 am

my autometer did this. it was where i connected the wires from the gauge to the ones i ran to a light source.

The "on all the time" thing would be determined by where he tapped the light source in. I suppose if you tapped into Ignition, then it would be on whenever the car was. Just tap it off the cigarette lighter and you'll be fine.
Shaun
Image
My 1992 Alltrac is for sale again.
User avatar
SuperWhite92
GTFour God
 
Posts: 3012
Joined: Sun Aug 08, 2004 3:29 pm
Location: Fort Collins, CO

Postby alltracman78 » Mon Jan 17, 2005 2:40 am

If he had his bulb on all the time, it sounds like he burnt it out...
Image
User avatar
alltracman78
GTFour God
 
Posts: 4681
Joined: Mon Aug 09, 2004 9:04 am
Location: Ma

Postby four twenty » Tue Jan 18, 2005 8:44 pm

You guys were right. The wire was a bit brittle. We spent some time relpacing the wire and fasteners yesterday. The gauge is fine. My friend says that the APEXi EL gauges don't have bulbs as they're based on electro luminescence (wrong spelling?) technology. I guess it's similar to Indiglo or something.

My buddy plans on trading in his Eclipse after taxes so I'll probably buy it off him for around $75.

Thanks everybody.
Brent
1989 ST165
Hermosa Beach, CA
four twenty
Club Member
 
Posts: 84
Joined: Tue Aug 10, 2004 9:37 pm
Location: Hermosa Beach


Return to Performance and Power

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron